Zapisi zaštićenog svjedoka
Zaštićeni
Arhiva
« » sij 2018
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
eXTReMe Tracker
Blog
četvrtak, prosinac 21, 2006

Šta Vam treba da ih napijete...... pa četiri prepelice, 15 grama svinjske masti, 50 grama mesnate slaninice, četvrt litre bijelog vina , o,9 decilitra vinjaka, jedno jaje, pola žlice šećera i pola decilitra mlijeka. 

Očistite prepelice i posolite ih izvana i iznutra i to dobro.Zagrijte svinjsku mast u širokoj posudi za pirjanje i to na umjerenu temperaturu, te dodajte slaninicu nasjeckanu na kockice i prepelice. Prepelice propeći toliko da dobiju smeđu boju ( ne tamno smeđu... ) , te tada dodajte bijelo vino i vinjak. Meso pirjajte 15-tak minuta na umjerenoj temperaturi s malo otklopljenim poklopcem dok ne ukuha oko pola tekućine. Tada izvadite prepelice i stavite ih na toplo mjesto ( poželjno je ne otkinuti krilce da probate da li je dobro....to radi umjetničkog dojma na kraju... ) . Umutite jaja sa šećerom i dodajte s mlijekom u sok od pirjanja pa napravite od svega gusti umak. tada prepelice polako vratite u umak i poslužite ih u posudi u kojoj su se pirjale. Kao prilog ovom jelu možete poslužiti krumpir s peršinom ili još bolje s šparogama koje će jelu dati malo egzotičnosti. 

                                           Vino u muškarcu obnavlja zaspale moći.........Homer
kljujuc @ 10:42 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
akcija
Index.hr
Nema zapisa.