Zapisi zaštićenog svjedoka
Zaštićeni
Arhiva
« » sij 2018
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
eXTReMe Tracker
Blog
srijeda, prosinac 6, 2006
Odavno nismo pojeli nešto konkretno....pa je vrijeme i za to...
Nabavimo po tridesetak dekagrama teleće , svinjske i janjeće krtine, te ih narežemo na  šnicle ( pripazite na svoje prstiće  možda je to bolje prepustiti mesaru, naročito oni koji nemaju iskustva u kuhanju ) te ih dobro istucite drvenim tučkom , popaprite i posolite. U veću posudu stavite žlicu masti ( da još uvijek postoji ) zagrijati je i stavljati šnicle redom , prvo svinjske zatim teleće pa janjeće . Dvije glavice crvenog luka sitno nasjeckati i posipati po mesu. Malo ostaviti da se prži pa na to naliti pola litre bijelog vina i ostaviti na tihoj vatri da se lagano pirja sve dok meso ne postane mekano.Povremeno dolijevati pomalo vina. 
Mekano meso izvaditi i posložiti na dužoj zdjeli, a sok u kome se meso pirjalo procijedite i vratiti u zdjelu. U zasebnu posudu stavite četiri cijela jajeta, jednu žlicu oštrog brašna, sitno narezanog peršunovog lista i sve dobro promiješati pjenjačom za snijeg. Smjesu lagano uliti u posudu s procijeđenim sokom i staviti na štednjak da prokuha. Ovim umakom preliti meso na zdjeli.  

                                                          Što je od loze slađe je od vode.......


kljujuc @ 08:42 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
akcija
Index.hr
Nema zapisa.