Zapisi zaštićenog svjedoka
Zaštićeni
Arhiva
« » sij 2018
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
eXTReMe Tracker
Blog
srijeda, veljača 14, 2007

  Potrebna su nam veći teleći kotleti i to četiri komada od bar 250 grama , koje posolimo i ostavimo da malo odstoje. U posudu za prženje stavimo cca 60 grama maslaca , pričekamo da se otopi  i na jakoj vatri popržimo kotlete za se zarumene s obje strane. Za to vrijeme da ne stojimo besposleni , dajmo si truda i naribajmo na ribežu dobrog tvrdog parmezana  kojeg pomiješamo sa mrvicama kruha.Smjesu parmezana i krušnih mrvica stavimo na veći tanjur te na njih stavimo popržene teleće kotlete, i to tako da im umoćimo samo jednu stranu.

     U posudu gdje su se kotleti pržili dodamo jednu sitno sasjeckanu kapulu crvenog luka i poredamo na nju kotlete tako da strana umoćena u parmezan bude s donje strane. Ostatak smjese parmezana i krušnih mrvica pospemo po kotletima, dodamo tri decilitra dobrog bijelog vina sa vrlo malo vode i stavimo na štednjak da zakuha. Zagrijmo za to vrijeme pećnicu te u nju stavimo posudu sa kotletima , koja je zakuhala na štednjaku.

     Pečenje bi trebalo trajati oko sat i 15 minuta.U toku prvog sata kotlete bi trebalo četiri do pet puta preliti umakom a posljednjih petnaestak minuta ostaviti na miru da gornja strana kotleta lijepo zarumeni. Pečene kotlete staviti u toplu zdjelu, a u soku u kojem su se pekli napravimo umak...... i to tako da 100 grama šampinjona sitno narezanih skuhamo u decilitru dobre madere , i nakon toga ih pomiješamo sa sokom od pečenja. Taj umak polijemo po kotletima i poslužimo....  

                                                                           Prijatno.....
kljujuc @ 09:32 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
akcija
Index.hr
Nema zapisa.