Zapisi zaštićenog svjedoka
Zaštićeni
Arhiva
« » sij 2018
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
eXTReMe Tracker
Blog
srijeda, ožujak 28, 2007

  Jest da je ovo recept za Zapečenu riblju juhu....ali to nema veze s ribičem.......

Pa da krenemo...... Operite i dobro iščetkajte 800 grama dagnji  te ih stavite u veliku posudu sa malo vode , na jaku vatru da se od topline otvore. Izvadite im mekani dio iz ljuštura , a tekućinu koju su pustile procijedite i vratite u istu posudu. Na tu tekućinu dodajte litru i pol vode i jednu litru bijelog vina . U tu smjesu dodajte jednu glavicu crnog luka u koju ste zaboli par klinčića , nasjeckani peršin, vlasac i krasuljicu te grančicu celera i list lovora. Malo posolite, popaprite i pustite da zakuha. Kad je zakuhalo skinite sa vatre i ostavite da se juha ohladi.   

   Da ne bi sjedili besposleno dok čekate da se juha ohladi......uzmite tih 600 grama miješane morke ribe koju ste kupili na ribarnici ( par oslića, malo ugora, može i malo lista........samo ne da vam uvale skušu ili nedaj bože haringu jer nisu za ovo jelo  )  i očistite je i narežite na komade. E ,  sad juha je već hladna te u nju stavite komade ribe i opet stavite na vatru . Sačekajte da proključa te ostavite da kuha još 15-tak minuta. tada izvadite glavicu luka i lovorov list te dodajte dagnje i kuhajte još pet minuta.

  Sad uzmite šest vatrostalnih zdjelica , koje još nismo spomenuli, te u njih rasporedite juhu i u svaku zdjelicu položite dvije cijele kriške kruha . Po kruhu pospite ribani grojer i stavite na deset minuta u zagrijanu pećnicu da se zapeće. 

  Poslužite toplo. 
kljujuc @ 10:21 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
akcija
Index.hr
Nema zapisa.